torsdag 4. mars 2010

Antivirus

Det er viktig å ha et oppdatert antivirusprogram i PC-en. Microsoft har nå laget sitt eget antivirusprogram, Microsoft Security Essentials. Dette skal være ett av tre programmer som fjerner ikke bare viruset, men som også rester etter virus. Du kan lese testen her. Microsoft Security Essentials er ikke tilgjengelig for norske brukere, da det ikke støtter norsk språk. Men det finnes et par veier rundt dette.

Dersom du kjører Firefox, kan du få tilgang til å laste ned Microsoft Security Essentials ved å kopiere og lime inn denne lenken i programmet - http://www.microsoft.com/Security_Essentials/.

Men bruker du Internet Explorer 8, og ikke ønsker å installere en nettleser til, kan du få tilgang til programmet ved å bytt språk i Internet Explorer. Gå til Verktøy, og deretter til Alternativer for Internett. Under Utseende finner du knappen Språk. Klikk på denne. Finner du ikke engelsk språk i lista, kan dette legges til ved å klikke Legg til, og deretter hake av for Engelsk (USA). Du skifter faktisk ikke språk i Internet Explorer, men det er nok til at hjemmesida til Microsoft oppfatter det som om du har engelsk språk installert, og du kan dermed laste ned Microsoft Security Essentials. Du kan trykke F5 for å oppdatere siden i Internet Explorer 8.

Last ned det nye antivirusprogrammet før du fjerner det gamle. Det gamle fjerner du ved å gå til program-oversikten i Vista, og velge antivirusprogrammet ditt, og programmets egen avinstalleringsfunksjon. Finnes det ikke en slik, kan du gå til Kontrollpanel og Programmer og funksjoner (Windows Vista), og avistallere det derfra.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar