søndag 2. januar 2011

Hvem tror du at du er?

Det første i serien Hvem tror du at du er? Ble vist på NRK i kveld. Dette programmet er bygd på BBCs program Who do you think you are? Først ut var Bjarne Brøndbo.

Kurs og bok i slektsforskning
I samarbeid med Folkeuniversitetets Nettstudier har Liv Marit Haakenstad utviklet et eget kurs i slektsforskning. Kurset er basert på boka Slektsgransking. Steg for steg med praktiske eksempler kom ut høsten 2010 på Aschehoug Forlag.

Boka fikk bra kritikk av Slekt1.com, og Trygve Kikut skrev følgende om boka; ” Jeg må bare gratulere Liv Marit Haakenstad med et mesterverk av en lærebok. Her finner man svar på det meste man lurer på og jeg tror alle finner noe å lære i denne boka, enten man er helt fersk eller en dreven slektsgransker.” Se Aschehoug Forlag for mer informasjon.

Bok nevnt i programmet
Det ble nevnt en bok om slekt i Felnsburg i programmet. Denne heter "die Flensburger Geburtsbriefe - Auswanderung aus Flensburg 1550 bis 1750 - Schriften der Gesellschaft für Flensburger Stadtgeschichte Nr. 26", og er skrevet av Gerhard Kraack i 1977. den kan blant annet bestilles her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar