mandag 5. september 2011

Folketellingen 1940 for USA

Folketellingen 1940 ble tatt opp 1. april 1940, men blir frigitt 2. april 2012, fordi den 1. april faller på en søndag. Sperrefirsten på folketellinger i USA er 72 år.

Det som skiller denne folketellingen fra de andre er at den blant annet sier noe om den høyeste utdannelsen som er fullført, og om vedkommende har begynt på en ny skole dette året. Denne folketellingen opplyser også om hvem som har gitt personopplysningene til den som tok opp tellingen, så dersom det er andre enn den som er registrert som har gitt informasjonen, så kan dette forklare eventuelle uoverensstemmelser med andre kilder.

Det som derimot mangler i denne folketellingen er dato for om immigrasjon. Denne opplysningen er gitt i de fire folketellingene som kom før denne.

Men opplysninger om statsborgerskap finnes i også denne folketellingen. Det brukes flere forkortelser i spalten for statsborgerskap "Na" betyr at de har fått et statsborgerskap, mens "Pa" betyr at prosessen er satt i gang, men ikke fullført. "Al" står for "aliens" - altså har de ikke fått statsborgerskap. Den siste forkortelsen i spalten for Naturalization (Statsborgerskap) er "Am Cit" som betyr at vedkommende er født på sjøen eller i utlandet, men er amerikansk statsborger.

Denne folketellingen sier også noe om en person var i arbeid eller ikke. En annen nyttig informasjon er adresse. Du får ikke bare vite hvor de bodde da denne folketellingen ble tatt opp, men også bostedet til personen 1. april 1935.

Du kan lese mer om denne folketellingen 1940 på disse sidene:
- http://www.1940census.net/
- http://www.archives.gov/research/census/1940/index.html
- http://learn.ancestry.com/LearnMore/Article.aspx?id=16248&o_iid=23560&o_lid=23560&o_sch=Web+Property

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar