fredag 4. mai 2012

Fordrag på Gravdahl bokhandel, Hamar

Mandag 7. mai 2012 kl. 18 holder jeg foredrag på Gravdahl bokhandel i Hamar

Disse bøkene står i fokus i tillegg til litt om grunnleggende kilder:

«Min slekt – nyttige notater og utfyllingsskjema i slektsgransking». I denne boken kan du skrive dine slektsopplysninger. Selv om PC-en er et viktig redskap også i slektsgransking, er det hyggelig å få en håndskrevet bok i hånden. Den passer fint som en gave til den du er glad i. Ved de store begivenhetene i livet kan en slik personlig gave sette en ekstra spiss på feiringen.
Boken gir en liten innføring i slektsgransking. Men dette er et så omfattende tema at vi anbefaler at du leser annen litteratur i tillegg. Foran hvert nytt kapittel finnes det en anetavle du kan fylle ut. Da er det lettere å få oversikt over forfedrene. Boken har egne felter hvor du kan «krydre» med bilder og signaturer.
 
«Min slekt – skjemahefte». I dette heftet kan du fylle ut dine slektsopplysninger på fire forskjellige slektstavler. Selv om PC-en er et viktig redskap også i slektsgransking, så kan det av og til være godt å få noe ned på papiret. Det gir gjerne en litt bedre oversikt enn det du får på en skjerm.
Skjemaene i heftet kan rives ut og settes i en ringperm. Noen ringpermer har lommer på forsiden, baksiden og i ryggen, hvor du kan sette inn ark. Slik kan du lage en mer personlig perm, for eksempel med omslagsark av bilder eller annet som minner deg om slekta.

 
Sist oppdatert torsdag 03. mai 2012 23:45

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar