onsdag 7. november 2012

Slektsprogrammer for Mac

Den siste tiden har det vært flere som har spurt meg om hva som finnes av slektsprogrammer for Mac, så derfor prøver jeg med en liten oversikt her.

Family Tree Maker (FTM) laget for noen år siden en Mac-versjon av sitt program. Et annet kjent navn er Reunion, som har eksistert for Mac i årevis. Mac Family Tree (MFT) er et litt nyere program, mens Heredis er det av disse programmene som vi kan regne som en gammel traver. Sammen med iFamily ligger disse tre programmene (FTM, MFT og Reunion) i følge testen i kategorien gode eller utmerkede programmer. For oss som ikke har engelsk som morsmål, vil det bestandig være et spørsmål om hvilke av disse programmene som vi kan få på norsk. Meg bekjent gjelder dette Reunion og Mac Family Tree. iFamily gir ingen informasjon om dette på hjemmesida si. Språkfilene til Reunion er laget av Stein Ole Kjær, og kjøpes separat. Se www.reunion10.no

Noen av disse programmene har også apps for iPhone/iPod og iPad, slik at du kan synkronisere databasen din mellom flere enheter.

På siden http://genealogy-software-review.toptenreviews.com/mac-genealogy-software/ vil du finne en test av de ulike programmene, og en oversikt over de ulike programmenes egenskaper, samt skjermdumper. Der ligger det også direkte lenker til leverandørene. Noen av programmene vil være tilgjengelige i AppStore. En annen test er gjort på siden www.gensoftreviews.com/index.php?sel=1&new=&lic=all&pla=mac&type=all&sort=. Der vil du også finne Gramps.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar