onsdag 9. januar 2013

Stories from the Heart of America - Arne Brekke

Når du begynner med slektsgransking, så tar det som regel ikke lang tid før du må begynne å lete etter en person i ett annet land. Ikke få nordmenn reiste til Amerika, og noen til fjernere strøk.

Jeg sitter for tiden og jobber med et manus nettopp om dette emnet. Og det er et stort emne. Bare spørsmålet om hvor de slo seg ned i Nord-Amerika, har fylt flere bøker.

Men det er ikke bare vi nordmenn som leter etter slekta vår. På den andre sida av Atlanterhavet sitter det norsk-amerikanere som leter etter sine røtter. Og kanskje er det vel så viktig for dem å finne fram til hvem de er, da de forlot landet i ung alder, og mista kanskje muligheten til å få en grunnleggende kjennskap til slekta. Og hadde de den med seg - fortalte de det videre? Skrev de det ned? I såfall - hvem sitter på den informasjonen i dag?

En som har jobbet seg oppover i Amerika er Dr. Arne Brekke. Han kom fra Sogn som ungdom, tok udannelse i USA, og starta et reisebyrå mens han studerte. På denne måten tjente han til livets opphold. Arne Brekkes selskap heter i dag Brekke Tours & Travel, og har sin base i Grand Forks i Nord-Dakota.

Arne Brekke har stått bak en stor samling av bygdebøker ved Chester Fritz Library på The University of North Dakota. Denne startet han i 1980.

På hjemmesiden til Stories from the Heart of America kan du finne en kort video om Dr. Arne Brekke. Anbefales!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar