torsdag 14. mars 2013

Databaser på lokale biblioteker i USA

Denne uka har det ikke vært tid til slektsgransking. Forfatterskapet har stått sentrum, og jeg har fått mye ut av fire-fem dager med skriving, samtidig som jeg har sett meg rundt i Polen.

Oppdaget en ny blogg, Daily Genealogist, nå med ett innlegg om to biblioteker i Wisconsin som har lagt ut lokalhistorisk materiale. Dette er tilfelle flere steder i USA. Ikke bare gjelder dette de lokale bibliotekene (Public Libraries), men det kan finnes materiale på sidene til historieforeningen (Historical Societies). Du kan blant annet finne skannede lokalaviser. Noen av disse er søkbare, men jeg har erfart at det ikke bestandig fungerer så bra. Så derfor kan det lønne seg å bla manuelt i tillegg. Avisene inneholder ofte nekrologer (obituaries), men du kan finne andre opplysninger der også som angår personer. Personvernet var nok ikke fullt så strengt den gangen... Crandon Public Library har indeksert sine nekrologer (se menyen til høyre). Også Door County Library har skannede aviser på Internett.

Ett annet innlegg som kan være av interesse for oss nordmenn, er et innlegg om McHenry County Genealogical Society i Illinois. Aviser tilbake til 1856 er lagt ut her. Nordmenn slo seg ned på Jefferson Prairie som ligger i dette countiet fra 1838. Kombinerer du søk i avisene med folketellinger, og andre kilder, kan du finne svar på en del spørsmål om utvandrerne. Ole Knudsen Nattestad grunnla settlementet, og mange fra Numedal slo seg ned her. Dette settlementet fortsatte i Wisconsin.

Les bloggen Daily Genealogist du også!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar