lørdag 2. mars 2013

Who do you think you are? Live!

Det har vært en travel uke, men her kommer litt fra messa Who do you think you are? Live i London. Slektsforskerdagen blekner når man er med på dette, og jeg er sikker på at Norge kan klare noe lignende! 

Det var tett i tett med stands, der de fleste var nede på hovednivået. Her var ingen gjemt vekk i en krok!    Du kunne  kjøpe tilgang til ulike sider med slektsopplysninger eller kjøpe slektsprogram. Men i tillegg fantes det så mange andre tilbud for slektsgranskere, som permer for oppbevaring av slektopplysninger (litt mer eksklusive), luper, kart, bøker og blader. En av årets hits, var Flip-Pal skanner. Dette er en portabel skanner som kan brukes uavhengig av PC eller Mac.

Foredrag ble holdt samtidig i flere rom. Det var kjempebra foredragsholdere fra både Storbritannia og USA. Jeg var blant annet på et foredrag om Google-søk, som var utrolig nyttig. Lisa Louise Cooke fra Genealogy Gems Postcast var en inspirerende foredragsholder som visste hvordan hun skulle "google". Hun har også en egen bok om dette. Genealogy Gems finnes også som app.

Du kunne få hjelp med å finne slekt. Min venninne sjekket flere steder på jakt etter mannens slektninger, men fikk faktisk mest ut av en nokså ny leverandør av slektstjenester. Dette var Genes Reunited. Representanten deres var godt forberedt, og kunne å søke, samt å kombinere søkene. 

Ved siden av hallen var det et hotell der folk kunne bo i gangavstand fra hallen.
Jeg har tidligere vært med på en lignende messe i Newcastle. Den var like profesjonell som denne.


Så oppfordringen til DIS-Norge er å leie en hall med hotell i nærheten, og heller ha en mer sentral slektsforskerdag, der det kan skje så mye mer. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar