lørdag 11. mai 2013

Kombinasjonssøk på jakt etter slekt i USA

De siste dagene har jeg prøvd å finne fire søsken som utvandret på slutten av 1850-tallet, tidlig 1860. Dette er en vanskelig periode, da det er færre kilder å søke gjennom. Men ved å starte i www.ancestry.com (betalingstjeneste), og fortsette søket i www.familysearch.org, så har jeg funnet ut ganske mye om familien. Ettersom det finnes flere ved samme navn, så gjelder det å holde tunga rett i munnen, slik at man plukker ut riktig familie. Noen folketellinger i USA er også registrert på personark, så man må bla ett og ett ark for å finne hele familien, noe som er tungvindt.

Det er lagt ut mange spennende kilder i www.familysearch.org, og det søkemotoren der fanger lettere opp navnevariasjoner enn den som finnes på Ancestry.com. Men det finnes en fin oversikt over hvordan du kan søke i Ancestry.com på http://ancestry.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/1235.

Gravsteiner kan du finne på siden Find A Grave.

Det finnes mange kilder som kan gi opplysninger om utvandreren. Passasjerlister, folketellinger (nasjonale og statlige) og statsborgerskap (Naturalization Records), samt BMD (Birth, Marriage, Death) er grunnleggende kilder, mens kilder som militære kilder, aviser (nekrologer), skattelister (Tax), eiendomsregistre (Land Records) og gravsteiner kan gi deg utfyllende informasjon.

Hovedkategoriene for kilder i Ancestry.com er:

  • Birth, Marriage & Death
  • Census & Voter Lists
  • Immigration & Travel
  • Military
  • Tax, Criminal, Land & Wills
  • Reference, Dictionaries & Almanacs

En side som har en bra oversikt over kilder i USA er Cyndi's List. Denne en oversikt over kilder i hver stat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar