søndag 2. juni 2013

MacFamilyTree versjon 7

MacFamilyTree fra Synium Software er nå ute i versjon 7. Det er tilbud - halv pris frem til 31. juli 2013 for Mac-versjonen. Jeg har skaffet meg hele familien, for iPhone/iPod og iPad. Men heller ikke dette programmet utnytter dra-og-slipp til fulle. Jeg har ikke hatt tid til å teste så mye, men jeg legger merke til følgende:
- kilder kan ikke dras og slippes
- i den norske språkversjonen står fortsatt mange menyer og tekster på tysk

Men programmet virker ryddig og oversiktlig. Det har også en Interaktivt tre under menyen Rediger som gjør det enkelt å få oversikten over slektstreet, og du kan bare klikke deg inn til den personen du vil jobbe videre med.

I menyen Diagrammer finnes blant annet et Virituelttre som skiller seg fra andre slektsprogrammer. Her henger slektningene i 3D. Men bildet legges ikke på 3D-figuren, noe som hadde gjort dette enda mer spennende.

Skjermdump fra MacFamilyTree 7

Du kan også opprette en gratis konto på Familysearch.org, og programmet vil sjekke om du har treff der på kilder eller andre slektstrær.

I MacFamilyTree kan du synkronisere via iCloude, i motsetning til Reunion, der du må ha begge programmene oppe før du synkroniserer mellom enhetene.

Men man må sette seg ned å lære de enkelte programmene for å nytte dem fullt ut.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar