tirsdag 20. august 2013

Bra omtaler av "Slektsgranskerens guide til utvandringen 1825-1930"

I dag er det jeg som vil skryte litt av meg selv. Torstein Hvattum skrev i Aftenposten søndag 18. august 2013 om Veileder i slektsjakten: "Boken er en oase for slektsgranskere med hang til å studere gamle bilder, kart og annonser".

bokstaver.no under tittelen God guide til utvandring og slektsgranskning skriver Jørn-Kr. Jørgensen følgende: "Jo, det er mye og mangt som kan fortelles om utvandringen til Amerika, og Liv Marit Haakenstad gjør det på sin måte med gode kildehenvisninger og helt profesjonelt. Han tar også for seg de ulike ”amerikalinjene” og skriver også noe om utvandringen til Storbritannia og Canada, og peker på kilder til videre slektsgranskning.
             Liv Marit Haakenstads bok er en revidert utgave av en bok hun har gitt ut tidligere om samme emne. Det forteller noe om hvor interessant og nyttig denne typen stoff er for den som vil vite mer og granske seg fram til hvem ”en er”. Veldig bra! ".

Jeg takker og bukker og forsøker etter beste evne å fortsette i samme stil, med gode kildehenvisninger og så profesjonell utførelse som mulig! Det tar bestandig lang tid å skrive når man starter med blanke ark. Mye skal leses, fordøyes, samles i hodet og skrives med egne ord og kildehenvisninger. Er du heldig skriver du fire sider om dagen, men ofte blir det mindre. Da kan dere selv regne ut hvilket arbeid som ligger bak en bok med 436 sider. Derfor setter jeg pris på at den som benytter seg av dette materialet videre også bruker gode kildehenvisninger, da jeg har henvist til andre som dermed ikke får sin kredit når noen slurver med dette. Les gjerne dette; God skikk - om bruk av litteratur og kilder i allmenne historiske framstillinger. NFFO har også flere kurs man kan melde seg på for å lære mer om skriving, kildeføring og annet. Du tenger ikke være medlem for å delta på dette. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar