torsdag 15. august 2013

Rasjoneringskort i Norge og USA

Når vil leter etter slekt i Norge, er siste frigitte folketelling 1910, mens USA har 1940. Deretter er det vanskeligere å finne opplysninger i begge land.

Men det finnes en del kilder i USA. En av dem er WWII War Ration Books. Det fantes i USA som i Norge rasjoneringskort under andre verdenskrig. De varene som ble vanskelig å få tak i, ble rasjonert ut under andre verdenskrig.

Denne databasen på Genealogy Today inneholder ikke mer enn i overkant av 11 000 amerikanske kort, men den kan være vel verd å sjekke på jakt etter slektninger. Her vil du også få opp bildene av disse rasjoneringskortene. De inneholder også adresse. Du finner et eksempel på denne siden www.genealogytoday.com/roots/xweb.mv?xc=RootsAncestor&xo=terdata&xr=21577&sn=Hanson&fn=Harold&xd=&xp=27083&xz=ration-books.html&zc=2&zp=terdata

Jeg fant ikke umiddelbart en oversikt over norske rasjoneringskort. Det ligger en del bilder av rasjoneringskort i Google-bilder, noen til salgs hos bruktbutikker osv. Men arkivportalen viser hvilke arkivinstanser som oppbevarer rasjoneringskort i Norge - søk etter "rasjoneringskort" på www.arkivportalen.no.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar